Veiligheid

Hands & Paws beseft hoe speciaal uw hond voor u is. Dat we op stap gaan met een geliefd en volwaardig gezinslid. Het is voor ons dan ook niet meer dan normaal dat we de veiligheid van uw dierbare viervoeter zo goed mogelijk waarborgen. Zowel tijdens het vervoer als tijdens de wandelingen.

Veiligheid tijdens het vervoer

 • hondvriendelijk ingerichte bus:
  • solide, indivuele benches
  • anti-slip bodem
  • elektrisch circulerend lucht- en ventilatiesysteem met speedcontrole
  • airco en verwarming via ventilatiekanalen
  • hondenloopplank

Veiligheid tijdens de wandelingen

Kleine groepen

Bij Hands & Paws komt kwaliteit voor kwantiteit. Daarom nemen we per wandeling maximaal 8 honden mee. Zo blijft de groep klein en overzichtelijk maar ook groot genoeg om heerlijk met de hondse vriendjes te kunnen spelen. Naast de rust die een kleinere groep brengt, biedt deze de mogelijkheid om persoonlijke aandacht aan iedere hond te geven. 

"HR"-honden

Hands & Paws is een uitlaatservice voor álle honden en álle rassen, MITS sociaal vaardig en MITS de hond de basiscommando's beheerst. Dit betekent dat wij óók de zogenaamde "hoog risico honden" uitlaten. Ook in groepsverband. Veilig en onder bepaalde voorwaarden.

Veilige uitlaatgebieden

Hands & Paws heeft er voor gekozen om variatie en diversiteit in de wandelingen te bieden, rekening houdend met het weer en de rijafstand. We bezoeken het bos, de weidevelden of het strand. De afwisseling van de uitlaatgebieden zorgt ervoor dat het iedere dag een klein feestje is.

Alle wandelgebieden met zorg uitgekozen: ze zijn zo veilig mogelijk en (drukke) wegen of andere gevaren worden vermeden.

Herkenbare halsbanden met naampenning.

Bij het ophalen krijgt uw hond een herkenbare halsband met penning van Hands & Paws om. Hierop staan de contactgegevens van Hands & Paws duidelijk vermeld. 

Weersomstandigheden

Hands & Paws wandelt door weer en wind. Maar het welzijn en het plezier van uw hond staan voorop. Uiteraard streeft Hands & Paws er naar om de uitlaatdiensten zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij extreme weersomstandigheden worden de wandeltijden echter aangepast en treedt het calamiteitenprotocol in werking. Het calamiteitenprotocol ontvangt u bij het intakegesprek.

Sleutelcontract

Tijdens het intakegesprek maken wij persoonlijk kennis zodat u weet met wie u te maken heeft en aan wie u uw hond toevertrouwt. Hands & Paws begrijpt ook, dat u (indien nodig) uw huissleutel niet zomaar aan iedereen meegeeft. Op uw huissleutel komt geen adres te staan, alleen uw klantnummer; dit klantnummer is uitsluitend bij Hands & Paws bekend. Hands & Paws neemt uw sleutel alleen mee op díe dagen dat u gebruik maakt van de uitlaatdienst. Anders wordt deze bewaard in een kluis welke voldoet aan de Europese norm EN 14450 S1 en S2.