Veiligheid

Hands & Paws beseft hoe speciaal uw hond voor u is. Dat we op stap gaan met een geliefd en volwaardig gezinslid. Het is voor ons dan ook niet meer dan normaal dat we de veiligheid van uw dierbare viervoeter zo goed mogelijk waarborgen. Zowel tijdens het vervoer als tijdens de wandelingen.

Veiligheid tijdens het vervoer

Hands & Paws vervoert de honden met een professioneel en hondvriendelijk ingerichte bus. Deze is goedgekeurd en voldoet aan de eisen conform HUS Nederland: solide individuele benches, anti-slip bodem, elektrisch circulerend lucht- en ventilatiesysteem met speed controle (werkt ook tijdens stilstand), airco en verwarming via ventilatiekanalen.

De bus is voorzien van een speciale hondenloopplank zodat de senior hond of hond met HD niet in/uit de bus hoeft te springen.  

De benches worden iedere week grondig gereinigd, gedesinfecteerd en behandeld tegen ongedierte. Tot de standaard uitrusting behoort vers drinkwater, een mobiele douche met warm water, een brandblusser en een EHBO-kit (het certificaat ‘EHBO voor honden’ van de Martin Gaus Academie is in ons bezit).

Veiligheid tijdens de wandelingen

Kleine roedels

Bij Hands & Paws komt kwaliteit voor kwantiteit. Daarom nemen we per wandeling maximaal 8 honden mee. Zo blijft de roedel klein en overzichtelijk maar ook groot genoeg om heerlijk met de hondse vrienden te kunnen spelen. Een kleine roedel geeft zoveel meer rust in de groep. Daarnaast biedt een kleine roedel de mogelijkheid om persoonlijke aandacht aan iedere hond te geven. 

Veilige uitlaatgebieden

Hondenuitlaatservice Hands & Paws heeft er voor gekozen om variatie en diversiteit in de wandelingen te bieden, rekening houdend met het weer en de rijafstand. We bezoeken het bos, de weidevelden, het strand of de duinen. De afwisseling van de uitlaatgebieden zorgt ervoor dat het iedere dag een klein feestje is.

Voor alle wandelgebieden beschikt Hands & Paws -waar nodig- over de benodigde vergunningen. Daarnaast worden alle wandelgebieden met zorg uitgekozen: ze zijn zo veilig mogelijk en (drukke) wegen of andere gevaren worden vermeden.

Herkenbare halsbanden met naampenning.

Bij het ophalen krijgt uw hond een herkenbare halsband met penning van Hands & Paws om. Hierop staan de contactgegevens van Hands & Paws duidelijk vermeld. 

Weersomstandigheden

Hands & Paws wandelt door weer en wind. Maar het plezier en het welbevinden van uw hond staan voorop. Hands & Paws streeft er wel naar om de uitlaatdiensten zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij extreme weersomstandigheden worden de wandeltijden aangepast; wanneer de wandeling of het vervoer echt onverantwoord is, wordt de uitlaatdienst afgelast uit veiligheidsoverwegingen. Hands & Paws stelt u dan direct op de hoogte.

Sleutelcontract

Tijdens het intake-gesprek maken wij persoonlijk kennis zodat u weet met wie u te maken heeft en aan wie u uw hond toevertrouwd. Hands & Paws begrijpt ook, dat u (indien nodig) uw huissleutel niet zomaar aan iedereen meegeeft. Op uw huissleutel komt geen adres te staan, alleen uw klantnummer; dit klantnummer is uitsluitend bij Hands & Paws bekend. Hands & Paws neemt uw sleutel alleen mee op díe dagen dat u gebruik maakt van de uitlaatdienst. Anders wordt deze bewaard in een kluis welke voldoet aan de Europese norm EN 14450 S1 en S2.

Tot slot: Corona

Met betrekking tot de speciale veiligheidsmaatregelen rondom het Corona-virus, verwijzen wij u graag naar onze speciale Corona-pagina.