Werkwijze

Welke honden mogen mee?

Groot, klein, oud of jong, wij zijn er voor alle honden! Ook zijn alle rassen welkom, mits gesocialiseerd. 

Vanaf de leeftijd van 10 maanden kan iedere hond in principe mee met de groepswandelingen van Hands&Paws; vanaf de leeftijd van 12 weken wandelen we ook met pups (mits alle entingen zijn gedaan). Dit zijn solowandelingen tegen groepstarief. Deze wandelingen worden afgestemd op de leeftijd en behoefte van de pup.

Voor de groepswandelingen hanteren wij de volgende regels:

  • uw hond is sociaal vaardig naar mens en dier en kent de basiscommando's zoals "hier", "zit", "wacht" en "blijf";
  • uw hond heeft geen vlooien, teken of wormen en is ingeënt tegen de meest voorkomende hondenziektes inclusief kennelhoest of heeft een geldige titerbepaling;
  • uw hond vrij is van giardia;
  • uw hond is opgenomen in uw WA verzekering;
  • uw hond past in de roedel en kan/mag los lopen.

NB:

  • voor ongecastreerde reuen is beperkt plek;
  • loopse teven mogen tijdelijk niet mee maar kunnen wel individueel uitgelaten worden.

Intake en proefwandeling

Intakegesprek

Voordat uw hond mee kan, komen we bij u langs om kennis te maken met u en uw hond. Tijdens dit intakegesprek beantwoorden we al uw vragen en horen we graag eventuele bijzonderheden over uw hond. Daarnaast nemen we de administratieve zaken door zoals het intakeformulier, de gewenste overeenkomst en controleren we het entingboekje.

Proefwandeling

Als alles duidelijk is en u heeft een goed gevoel over Hands&Paws, dan maken we een afspraak voor een proefwandeling; we kijken dan of onze uitlaatservice geschikt is voor uw hond. Bij wederzijdse tevredenheid kan de pret beginnen.

Eerste wandeling in de roedel

Wanneer uw hond voor het eerst mee gaat, wandelt hij of zij aan de lange lijn. Zo kan uw hond de roedel en mijzelf leren kennen. Zodra uw hond goed luistert en zich vertrouwd voelt in de roedel, mag deze loslopen. Om onnodige risico’s uit te sluiten zal uw hond altijd een halsband met penning van Hands&Paws dragen. 

Indien u gebruik wenst te maken van hondenuitlaatservice Hands & Paws, kunt u contact opnemen om een intakegesprek in te plannen.

Indien u eerst een keertje kennis wilt maken met uitlaatservice Hands&Paws, dan is "A Pawful Day Among Friends"-wandeling misschien iets voor u. Hierbij maken we met alle viervoeters én hun baasjes een wandeling in een gebied dat buiten ons standaard wandelgebied valt. Tijdens deze wandelingen kunt u uw vragen over Hands&Paws stellen, ervaringen uitwisselen en Hands&Paws ook aan het werk zien. Voor meer informatie klikt u hier....

Persoonlijk account

Na een geslaagde intake, ontvangt u inloggegevens voor het online reserveringssysteem van Hands&Paws, zodat u heel eenvoudig extra wandelingen in kunt boeken en/of annuleren. 

Dagboek van uw hond

Iedere hond met een wandelovereenkomst heeft bij Hands&Paws een persoonlijke pagina. 's Avonds werken we de pagina van uw hond op onze website bij met leuke wetenswaardigheden van die dag en eventuele foto's. Deze pagina is overigens uitsluitend toegankelijk voor u zelf en beveiligd met een wachtwoord.

Ophalen en thuisbrengen

Ophalen

Hondenbus

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald en teruggebracht in onze speciaal ingerichte hondenbus. Deze is voorzien van 15 vaste kennels in diverse maten. De kennels zijn allemaal uitgerust met een anti-slipmat en een comfortabel dekentje, zodat uw hond zich veilig voelt tijdens het vervoer.

De bus beschikt over een mechanische ventilatie en airco om het vervoer van uw hond gedurende alle weersomstandigheden zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Halsband met penning

Bij u thuis voorzien we uw hond van de speciale Hands&Paws halsband met adrespenning. 

Thuisbrengen

Onze hondenbus is uitgerust met een mobiele douche welke voorzien is van warm water. Hiermee spoelen we het grootste vuil eenvoudig af.

Na afloop van de wandeling brengen we uw hond handdoekdroog weer thuis en voeren wij eventuele afgesproken handelingen met betrekking tot voeding en/of medicatie uit.