• groeps- solo- & puppywandelingen;
 • ma t/m zo, óók op feestdagen;
 • afwisselende wandelgebieden;
 • kleine groepen;
 • opleiding Martin Gaus Academy;

Werkwijze

Welke honden mogen mee?

Groot, klein, oud of jong, wij zijn er voor alle honden! Ook zijn alle rassen welkom, mits gesocialiseerd. 

Vanaf de leeftijd van 10 maanden kan iedere hond in principe mee met de groepswandelingen van Hands&Paws; vanaf de leeftijd van 12 weken wandelen we ook met pups (mits alle entingen zijn gedaan). Deze wandelingen worden afgestemd op de leeftijd en behoefte van de pup.

Voor de groepswandelingen hanteren wij de volgende regels:

 • uw hond is sociaal vaardig naar mens en dier en kent de basiscommando's zoals "hier", "zit", "wacht" en "blijf";
 • uw hond heeft geen vlooien, teken of wormen en is ingeënt tegen de meest voorkomende hondenziektes inclusief kennelhoest of heeft een geldige titerbepaling;
 • uw hond vrij is van giardia;
 • u heeft een geldige WA verzekering;
 • uw hond past in de roedel en kan/mag los lopen.

NB:

 • voor ongecastreerde reuen is beperkt plek;
 • loopse teven mogen tijdelijk niet mee maar kunnen wel individueel uitgelaten worden.

Intake en start wandelingen

Intakegesprek

Voordat uw hond mee kan, komen we bij u langs om kennis te maken met u en uw hond. Tijdens dit intakegesprek beantwoorden we al uw vragen en horen we graag eventuele bijzonderheden over uw hond. Daarnaast nemen we de administratieve zaken door zoals het intakeformulier, de gewenste overeenkomst en controleren we het entingboekje.

Eerste wandeling

Als alles duidelijk is en u heeft een goed gevoel over Hands&Paws, dan maken we een account voor u aan in ons reserveringssysteem DoggyDoggy en kunt u uw wandelingen inplannen.

Wanneer uw hond voor het eerst mee gaat, starten we met één of twee solowandelingen. Tijdens de solowandeling(en) kijken we of uw hond de basiscommando's beheerst (onder alle omstandigheden) en leren we elkaar beter kennen. Na de solowandelingen evalueren wij samen met u of uw hond klaar is voor de groepswandelingen.

De groepswandeling

Als uw hond voor het eerst mee gaat met de groepswandeling, wandelt hij of zij aan de lange lijn. Zo kunnen de honden elkaar onder veilige omstandigheden leren kennen. Zodra uw hond goed luistert en zich vertrouwd voelt in de roedel, mag deze loslopen. Om onnodige risico’s uit te sluiten zal uw hond altijd een halsband met penning van Hands&Paws dragen. 

Indien u gebruik wenst te maken van hondenuitlaatservice Hands & Paws, kunt u contact opnemen om een intakegesprek in te plannen.

Persoonlijk account

Na een geslaagde intake, ontvangt u zoals gezegd de inloggegevens voor het online reserveringssysteem van Hands&Paws (DoggyDoggy), zodat u heel eenvoudig extra wandelingen in kunt boeken en/of kunt annuleren. 

Het inplannen van een wandeling kan tot 24 uur van tevoren; annuleringen kunnen tot 36 uur van tevoren kosteloos worden doorgegeven.

Persoonlijke fotopagina van uw hond

Iedere hond met een wandelovereenkomst heeft bij Hands&Paws een persoonlijke fotopagina. 's Avonds werken we de pagina van uw hond op onze website bij met de leukste foto's van uw hond en eventuele wetenswaardigheden van die dag. Deze pagina is overigens uitsluitend toegankelijk voor u zelf en beveiligd met een wachtwoord.

Ophalen en thuisbrengen

Ophalen

Hondenbus

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald en teruggebracht in onze speciaal ingerichte hondenbus. Deze is voorzien van 15 vaste benches in diverse maten. De benches zijn allemaal uitgerust met een anti-slipmat en een comfortabel dekentje, zodat uw hond zich veilig voelt tijdens het vervoer. De dekentjes worden na iedere wandeling gewassen op 90­°C.

De bus beschikt over een mechanische ventilatie en airco om het vervoer van uw hond gedurende alle weersomstandigheden zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Halsband met penning

Bij u thuis voorzien we uw hond van de speciale Hands&Paws halsband met adrespenning. Het uitlaten gebeurt altijd met de lijnen van Hands&Paws.

Thuisbrengen

Onze hondenbus is uitgerust met een mobiele douche welke voorzien is van warm water. Hiermee spoelen we het grootste vuil eenvoudig af. De meeste honden vinden dit een prettige afronding van de wandeling.

Na afloop van de wandeling brengen we uw hond handdoekdroog weer thuis en voeren wij eventuele afgesproken handelingen met betrekking tot voeding en/of medicatie uit.