• groeps- & solowandelingen;
  • ma t/m zo, óók op feestdagen;
  • kleine groepen;
  • alle rassen welkom;
  • DogSitter aan huis

Werkwijze

Welke honden mogen mee?

Groot, klein, oud of jong, wij zijn er voor alle honden! Ook zijn alle rassen welkom.

Voor de groepswandelingen hanteren wij de volgende regels:

  • uw hond is sociaal vaardig naar mens en dier en kent de basiscommando's zoals "hier", "zit", "wacht", "blijf" en "los";
  • uw hond heeft geen vlooien, teken of wormen en is ingeënt tegen de meest voorkomende hondenziektes inclusief kennelhoest of heeft een geldige titerbepaling;
  • u heeft een geldige WA verzekering;
  • uw hond past in de roedel en kan/mag los lopen.

NB:

  • voor ongecastreerde reuen is beperkt plek;
  • loopse teven mogen tijdelijk niet mee maar kunnen wel individueel uitgelaten worden.

Jonge Honden Wandelingen

Vanaf de leeftijd van 6 maanden kan iedere hond in principe mee met de groepswandelingen van Hands&Paws omdat wij een speciale hondenbuggy tot onze beschikking hebben.

We houden standaard de vuistregel van 5 minuten wandeltijd per (leeftijds)maand aan, maar kijken altijd naar de hond. Het voordeel van de buggy is dat de jonge hond in de buggy kan als hij/zij vermoeid raakt. Op deze wijze is uw hond wel onderdeel van de groep, maar raakt hij niet oververmoeid.

Per uitlaat hebben we ruimte voor één jonge hond.

Intake en start wandelingen

Intakegesprek

Voordat uw hond mee kan, komen we bij u langs om kennis te maken met u en uw hond. Tijdens dit intakegesprek beantwoorden we al uw vragen en horen we graag eventuele bijzonderheden over uw hond. Daarnaast nemen we de administratieve zaken door zoals het intakeformulier, de gewenste wandelvorm en controleren we het entingboekje.

Eerste wandeling

Als alles duidelijk is en u heeft een goed gevoel over Hands & Paws, dan maken we een account voor u aan in ons reserveringssysteem en plannen we de wandelingen van uw hond in. Dit gebeurt op basis van een zogenaamd "wandelprofiel" waarbij de wandelingen iedere maand automatisch in het reserveringssysteem gezet worden: gemak dient de mens!

Introductiewandeling

De eerste twee wandelingen met uw hond zijn zogenaamde "introductiewandelingen" Dit zijn solowandelingen (tegen groepstarief) die vanuit uw huis worden gelopen, zodat uw hond rustig de tijd krijgt om aan ons te wennen. Daarnaast kijken wij tijdens deze introductiewandelingen of uw hond de basiscommando's beheerst (onder alle omstandigheden) en in welke groep uw hond het beste kan starten.

Na de introductiewandelingen evalueren wij samen met u of uw hond klaar is voor de groepswandelingen.

In welke groep komt mijn hond?

Bij Hands & Paws kijken we tijdens de introductiewandelingen heel goed naar uw hond. Hierbij maken wij een eerste inschatting in welke groep uw hond zich het beste thuis voelt. Per dag lopen we met drie groepen waarbij iedere groep zijn eigen dynamiek kent. U kunt zich voorstellen dat een American Staffordshire Terrier (Amstaff) heel anders speelt dan een Chihuahua en een Bordercollie andere behoeftes heeft dan een Cane Corso. Hier houden wij uiteraard rekening mee, zodat iedere hond zich senang voelt en met veel plezier met ons meegaat.

De groepswandeling

Als uw hond voor het eerst mee gaat met de groepswandeling, wandelt hij of zij aan de lange (sleep)lijn. Zo kunnen de honden elkaar onder veilige omstandigheden leren kennen. Zodra uw hond zich vertrouwd voelt in de groep, mag deze loslopen. Om onnodige risico’s uit te sluiten zal uw hond altijd een halsband met penning van Hands & Paws dragen. 

Indien u gebruik wenst te maken van hondenuitlaatservice Hands & Paws, kunt u contact opnemen om een intakegesprek in te plannen.

Ophalen en thuisbrengen

Ophalen

Hondenbus

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald en teruggebracht in onze speciaal ingerichte hondenbus. Deze is voorzien van 15 vaste benches in diverse maten. De benches zijn allemaal uitgerust met een anti-slipmat en een comfortabel kleedje, zodat uw hond zich veilig voelt tijdens het vervoer. De dekentjes worden na iedere wandeling gewassen op 90­°C; de benches worden regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd.

De bus beschikt over een mechanische ventilatie en airco om het vervoer van uw hond gedurende alle weersomstandigheden zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ook is de bus voorzien van een veilige loopplank, zodat de wat oudere honden rustig de bus in kunnen wandelen.

Halsband met penning

Bij u thuis voorzien we uw hond van de speciale Hands&Paws halsband met adrespenning. Het uitlaten gebeurt altijd met de lijnen van Hands&Paws.

Thuisbrengen

Onze hondenbus is uitgerust met een mobiele douche welke voorzien is van warm water in de winter en lauw water in de warmere zomermaanden. Hiermee spoelen we het grootste vuil eenvoudig af. De meeste honden vinden dit een prettige afronding van de wandeling.

ShampooService

En wilt u uw hond een keer echt schoon thuis hebben, dan bieden we ook de ShampooService aan, waarbij we uw hond wassen met de neutrale shampoo van Vetramil.

Na afloop van de wandeling brengen we uw hond handdoek droog weer thuis en voeren wij eventuele afgesproken handelingen met betrekking tot voeding en/of medicatie uit.